Hét gezamelijke vrouwenblog
voor jouw levenskleuren!

Wist jij dat er verschil zit tussen PMS, PCOS en endometriose? Deze 3 zijn allemaal gerelateerd aan de menstruatie en klachten die je voor of tijdens het menstrueren kan ervaren. Deze aandoeningen hebben allemaal verschillende klachten en bij elke aandoening is er wat anders aan de hand. In dit artikel gaan we dieper in op PMS, benieuwd hoe het zit? Lees dan vooral verder.

Wat is PMS?

Het premenstrueel syndroom, ook wel bekend als PMS, komt voor in de tijd tussen je eisprong en menstruatie. Gedurende deze tijd kun je zware fysieke en psychische klachten voor je menstruatie ervaren. Deze zijn zo zwaar dat je moeite hebt om dagelijkse activiteiten uit te voeren. Als we de menstruatiecyclus in 2 fases indelen, spreken we van de folliculaire fase en de luteale fase. De eerste fase is van je menstruatie tot je eisprong, de tweede fase vanaf je eisprong tot je nieuwe menstruatie. Het premenstrueel syndroom ervaar je dan ook voornamelijk tijdens fase 2.

Wat zijn PMS symptomen?

De meest voorkomende symptomen van PMS zijn als volgt:

  • Pijnlijke borsten
  • Opgeblazen gevoel
  • Stemmingswisselingen
  • Extreme buikkrampen
  • Depressieve gedachtes

Het is belangrijk deze klachten bij te houden en te kijken of deze symptomen alleen voor de menstruatie aanwezig zijn. Dit is belangrijk om te kijken of het echt om PMS gaat of dat er misschien toch wat anders aan de hand is.

Wat te doen bij PMS?

PMS is erg moeilijk te behandelen en dokters weten nog steeds niet wat de oorzaak van het syndroom is. Een ding wat een grote invloed heeft zijn de hormonen. Een hormonale disbalans speelt een grote rol in de ernst van de symptomen.

Het hormoon, progesteron, zorgt ervoor dat het eitje kan nestelen in je baarmoeder en dat er niet te veel eitjes rijpen. Het hormoon verlaagt dus het LH hormoon, het LH hormoon zorgt ervoor dat de eitjes gaan rijpen. Een tekort aan het progesteron hormoon kan pms klachten veroorzaken. Het hebben van een hormonale disbalans kan veel ongemakken met zich meebrengen. Waaronder de symptomen die hierboven staan beschreven.

Om op een natuurlijke manier je symptomen zelf te verlichten is het handig om te gaan starten met supplementen die een bijdrage leveren aan een normale hormoonhuishouding. Met een beetje geduld kun je op deze wijze de klachten van je symptomen verminderen of misschien zelfs wel oplossen. Een goed supplement daarvoor is DIM, DIM is een natuurlijke stof uit groente die kan helpen de hormoonspiegel in balans te brengen. Geduld is wel erg belangrijk want je moet het nu eenmaal even de tijd geven. Begin je echt wanhopig te worden, wees dan vooral niet bang om je dokter in te schakelen en dring aan op onderzoek. Wat belangrijk is om de dokter jou serieus te laten nemen is dat je gegevens hebt van ongeveer 3 maanden van wanneer de pijn opspeelt en wat voor pijn je hebt. Op deze manier kom je voorbereid bij de dokter en kan je niet weggestuurd worden met de mededeling dat je dit eerst moet gaan bijhouden.

vrouwenkleuren
Voor iedere vrouw een Kleur en voor iedere Kleur een Vrouw

VROUWEN KLEUREN

Informatie van en voor vrouwen. Het vrouw zijn is over het algemeen wat "ingewikkelder" dan het "man zijn". Hormonale schommelingen, zwangerschappen, relaties en romantiek, fashion, schoonheid en gezondheid tot levensstijl informatie en suggesties voor een gebalanceerd gelukkig leven! Welke kleur voel jij je vandaag en morgen? Volg "jouw ik", volg je eigen kleur maar lonk ook met "andere kleuren" voor groei en ontwtikkeling!

Volg jij Vrouwen Kleuren ook al op Social Media? :-)

DE plek voor alle Vrouwen Kleuren :-)

Laat een reactie achter

vrouwenblog vrouwenkleuren 2
Vrouwen blog

Gezellig kletsen & Good Vibes

Vrouwenkleuren.nl staat voor jullie. Wij creëren voor jou blogartikelen, waarmee je jouw kleuren een boost kan geven. Zie ons maar als je persoonlijke gids voor fashion, voeding, sport, liefde en nog veel meer!

Vragen, opmerkingen, of samenwerken?
Mail ons: mijn@vrouwenkleuren.nl